حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 17 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 261 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
پیشرفت‌های تکنولوژیک در جهان پزشکی مشابه روند صنعت خودروسازی است
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۴
شناسه : 504
بازدید 584
11
پیشرفت‌های تکنولوژیک در جهان پزشکی مشابه روند صنعت خودروسازی است

پیشرفت‌های تکنولوژیک در جهان پزشکی مشابه روند صنعت خودروسازی است: در جریان رویداد Future Surgery Show که اخیرا در لندن برگزار شد، پزشکان و جراحان به‌طور محتاطانه حمایت خود را از متاورس پزشکی به‌منظور بهبود همکاری‌‌ها و روند درمان بیماران اعلام کردند. صنعت جراحی در این سال‌‌ها، همواره با رویی باز از فناوری‌‌های پیشرفته همانند […]

ارسال توسط :
پ
پ

پیشرفت‌های تکنولوژیک در جهان پزشکی مشابه روند صنعت خودروسازی است:

در جریان رویداد Future Surgery Show که اخیرا در لندن برگزار شد، پزشکان و جراحان به‌طور محتاطانه حمایت خود را از متاورس پزشکی به‌منظور بهبود همکاری‌‌ها و روند درمان بیماران اعلام کردند. صنعت جراحی در این سال‌‌ها، همواره با رویی باز از فناوری‌‌های پیشرفته همانند روبات‌های جراحی، واقعیت‌افزوده و مدل‌‌سازی‌‌های مرتبط با روند بهبود بیماران استقبال کرده و در این بین، شرکت‌هایی همچون جانسون‌اند‌جانسون و مدترونیک، دستگاه‌های پزشکی و درمانی به مراتب پیشرفته‌‌تر را نسبت به روبات جراح داوینچی طراحی کرده‌‌اند؛ برای نمونه شرکت مدترونیک اخیرا توانسته تاییدیه اروپا را برای روبات‌های سری Hugo خود به‌دست آورد و جانسون‌اند‌جانسون نیز در حال طراحی و توسعه روبات‌های اختصاصی Ottava خود است.

همچنین این دو شرکت با انویدیا به‌منظور استفاده از برنامه Clara این شرکت وارد همکاری شده‌‌اند. از برخی جهات، این اقدامات شبیه به تحولاتی است که این روزها در صنعت خودروسازی اتفاق می‌‌افتد و همان‌طور که خودروهای الکتریکی و خودران، آینده این حوزه را شکل می‌دهند، در صنعت پزشکی و جراحی نیز بسیاری از کارها به روبات‌‌ها و سیستم‌‌های روباتیک محول خواهد شد، اما رسیدن به این نقطه، نه‌‌تنها به ابزارها و دستگاه‌های بهتری نسبت به آنچه امروزه در اختیار داریم، نیاز دارد، بلکه نیازمند تلاش‌‌های قابل‌‌توجهی به‌منظور تغییر روند گردش اطلاعات و مدیریت آن است.  پروفسور «شافی احمد»، از جراحان مجرب  از مدیران ارشد مرکز Medical Realities در این زمینه، قدم‌‌های اولیه را برداشته و به‌نوعی، پیشگام بوده است. او در سال ۲۰۱۶ برای اولین‌بار مفهوم متاورس جراحی را به جهانیان معرفی کرد و بیش از ۵۵ هزار نفر پخش زنده جراحی ۳۶۰ درجه او را مشاهده کردند. این اقدام باعث شد تا دیگر شرکت‌ها و فعالان این صنعت، تولید سیستم‌‌ها و دستگاه‌های پیشرفته خود را آغاز کنند و خوشبختانه تاکنون چندین محصول جدید مرتبط با صنعت پزشکی و جراحی رونمایی شده است. جدیدترین دوربین‌‌ها در اتاق‌های جراحی می‌توانند نحوه اجرای یک جراحی موفق را در یک عمل چالشی ثبت و دیگر جراحان نیز از آن استفاده کنند، اما داده‌ها و اطلاعات واقعی همچنان در دسترس نیستند و به‌اصطلاح، در منطقه خاکستری هستند. به‌عبارتی دیگر، بیمارستان‌ها تنها در صورتی به پزشکان و جراحان اجازه می‌دهند تا فایل‌‌های ویدئویی را ذخیره کرده و به اشتراک بگذارند که اطلاعات قابل‌شناسایی نباشند.

اگرچه این اقدام، به پزشکان کمک می‌کند تا مهارت خود در جراحی را به نمایش بگذارند یا از مهارت و روش‌های جراحی همتایان خود، درس‌‌‌هایی را بیاموزند، اما این شیوه، استفاده از این اطلاعات برای بهبود روند درمان بیمار در درازمدت را محدود می‌کند. به گفته محققان، با کمک این ویدئوها می‌توان در زمینه توسعه روبات‌های جراحی بهره برد؛ بدین معنی که روبات‌‌ها با استفاده از ویدئوها، آموزش می‌‌بینند و می‌توانند به جراحان در اجرای بهتر عمل‌‌های جراحی کمک و راهنمایی کنند.

این روبات‌‌ها می‌توانند داده‌های مهمی‌‌ را درباره نحوه استفاده از روش‌های جراحی مختلف جمع‌‌آوری کنند. این اطلاعات می‌تواند به جراحان کمک کند تا قبل از شروع به جراحی، این پروسه را تمرین کرده یا مهارت‌‌های جدیدی را یاد بگیرند. همچنین در آینده، این سیستم‌‌ها بیش از آنکه بخواهند جای جراحان را بگیرند، به آنها در تقویت مهارت‌‌های جراحی‌‌شان کمک خواهند کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.